Приятелю, сине мой, ти летиш.

До Петьо Кюркчийски, пилот:

За пореден път в публичното пространство изплува сянката на популярна личност,

Познавате ли Петьо Кюркчийски? Ама не тоя с чешмичките.

Бизнесдамата Гинка Върбакова очевидно подцени и ролята си в казуса „ЧЕЗ”, и вербалното си участие в обсъждането му, и невербалното си представяне пред неочаквано претенциозната публика.

Дамата очевидно е пропуснала урока за публичния образ на сериозния бизнес. Късите ръкави са абсолютно недопустими, ако предприемачът иска да убеди хората колко солиден и законен е бизнесът му. Ако предприемачът претендира, че има качествата да управлява цял сектор от индустрията на една държава, то той не бива да се затруднява да говори за това със съответната терминология, т.е. трябва с лекота да докаже, че е професионалист в областта си. Ако предприемачът е дама, при това милионерка, тя би трябвало да се консултира с екипа си относно подходящия за една пресконференция дрескод: рокличката и може би беше подходяща за вечерно парти, но не и за участие в политически дебат от национално значение. Още по-трудно госпожата би обяснила щедрото си деколте за такава сцена.

С една дума: госпожата ни убеди, че разполага с пари, но не успя да ни покаже колко е добра в управлението им, още по-малко в областта на енергетиката - въпреки соларните си панели.