На 100 грама гроздова…

Като попитали Радио Ереван дали жена може да забременее

от валерианови капки, то отговорило, че разбира се, как да не може, стига мъжът да се казва Валериан. Сега пък научаваме от д-р Филипов, че негова добра приятелка с четиридесет и четири годишен АГ-стаж установила какво, че може да се забременее и от тоалетна хартия. При производството на хартията нещо там се случило около машините, те нали явно работят и нощна смяна, та после тая хартия при съответно ползване произвела бебе… Д-р Филипов отдава тоя ефект повече на простотия и прави заключение, че ако двама българи решат да направят нещо умно, задължително се провалят в резултат на скандал, но ако се заемат с някоя простотия, винаги им се получава. Тоест, следвайки простотията си, може и да преодолеем демографската криза (това е мое заключение, възнамерявам да го патентовам). Обяснявам защо простотията ще ни спаси: 83% от мъжете, правейки секс, се страхуват да не би жената да забременее. А известно е, че българските мъже са интелигентни. Ако не бяха, нямаше да се страхуват.

От друга страна спомняме си как Бойко Борисов ни нарече „лош човешки материал” – това беше в Чикаго през 2009 г. Как само се изцепи! Прав е бил обаче – вече трети път си го избираме за водач. Човек никога не знае от какво точно ще напълнее… Понеже, ако си говорим за българската интелигентност и за материала въобще, давам за пример една хубава дупнишка мома, която отишла да следва фармация. Междувременно решила да стане богата, та се яви по телевизора в „Стани богат”, където и се наложи да обяснява на Биллалов и на българския народ откъде точно изгрява слънцето: от изток или от запад. Не че беше убедена, че изгрява от запад, ама пък и от изток не е сигурно, човек никога не знае, космически работи… Да не говорим за това Душанбе, Анкара, Тбилиси, Техеран – на запад ли са, на изток ли са… Пък изкуственият интелект каква енигма се оказа! Това е, вика фармацевтката, човек, който парадира за интелигентност, ама не чак толкова. А възможно било и да не е човек, а някаква международна организация. Много чело, много знай – както би рекъл Коно Крилатият, ако си спомняте „Чичовци”.

Както и да е, момичето прослави Дупница от телевизора, пък и Бойко Борисов сигурно си е рекъл, че е бил прав в Чикаго.

В тая връзка да ви кажа, че има една фобия, калингинофобия се казва. Думата иде от гръцки и означава страх от хубави жени. Не че нещо, ама по време на предаването Биллалов изглеждаше бая уплашен от дупничанката, а той е артист човекът и би трябвало да не се плаши от хубави жени. Обаче ето на – или нашенката е била прекалено хубава, или друго нещо го е изплашило…