Великденско Благовещение

Бързам да ви съобщя една радостна новина, преди още да е дошъл Великден.

Намери се един страшен ясновидец и историк, името му е Алия Ошо. Та той твърди, че Великденските острови всъщност са изконни български земи, а държавата Чили всъщност ги владее несправедливо. Вижте сега в какво се състои работата.

Каменните колоси, наречени „моаи”, всъщност са фигури на едни древнобългарски жреци. Те затова се и наричали моаи, защото били посветени на богинята-майка Ма, която също била древнобългарска. Като доказателство (моля да не смеете!) г-н Алия сочи сцените от български жречески танци на гърба на моаите, както и съответните рунически знаци. Жреците на Великденските острови „принасяли  богопочитание на Ма” подобно на тракийските или Орфеевите мистерии по нашите земи! А днес тези мистерии са запазени в Пернишко и Радомирско като кукерски танци!

Казахме да не смеете, когато господин Алия Ошо се опитва да ни направи горди, че сме българи! И още знаете ли какво казва той? Казва, че тия огромни колоси (моаите) са турени там от най-древните българи, за да показват пътя на най-древнобългарските мореплаватели! Казва също, че богинята Ма се казва освен това и Рабанъй. Точно така – Рабанъй, но не уточнява по бащино или по фамилно име се казва тя така. Все пак Алия обяснява някои неща, но се получава малко сложно, та предпочитам да ви го цитирам дословно:

„Древнобългарското име Рабанъй. РаБаНъй означава Ра (Бог Ра Абсолют на Древните българи) Ба (Бог, Бащата на древните хора) Нъй (Ние, Наш). Рабанъй са смятали себе си за наследници на Гарите/БалГарите хората на Бог Ра.”

 Разбрахте ли сега? И откъде-накъде държавата Чили ще има претенции да владее тази изконно българска, свещена островна земя?

Ех, господин Алия Ошо, да се беше родил македонец… Паметник като Великденски колос щяха да ти издигнат! А българите (съвременните!) са народ непризнателен!

Послеслов: Ако на някой му се занимава с научна дейност по темата, предоставяме му връзка с господин Алия Ошо. Известно е, че ако случайно разлеем чаша ракия на кръчмарската маса, петното винаги заема формата на България на три морета.

http://aliya.blog.bg/history/2015/01/13/bylgarite-rodonachalnici-na-trakite.1330025

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=661675367285423&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater