Костадин Костадинов: Крачка назад в името на обединението!

По върховете на десните партии тече трескаво прегрупиране, което заплашва да се превърне в тъжно дежавю: мравчене, люспене, роене до пълно разцепление. В изявленията им се чуват ултиматуми и зле прикритият, но добре познат инатлък на лидерите: вкупом може и да се поизложихме, но аз бях прав!

За пореден път на партийните централи ще им се наложи да огледат периферията си. Извън столицата подобни драматични протуберанси се изживяват болезнено, свързани са със сложни и понякога безпринципни компромиси, продиктувани по някакви съображения „отгоре”.

В този смисъл след последното регионално събиране на СДС в Югозапада местната структура в Дупница даде пресконференция. В пространно изявление Костадин Костадинов даде да се разбере, че разцепление тук няма да има. Ако трябва, заяви той, ние сме готови да дадем крачка назад, за да се обединим, но това няма да стане просто защото някои се готвят отново за депутати, министри и т.н. Имаме необходимата свобода от централите си да преценяваме с кого ще си сътрудничим тук.

Може би болезненият и толкова необходим катарзис вдясно ще започне оттук?