Зорка от Дупница е в неизвестност!

Зорка Иванова Иванова от Дупница (63) от четири дни е в неизвестност

и по всяка вероятност

животът и е застрашен!

Семейството и моли всеки, който има някаква информация или я забележи, незабавно да се обади в най-близкото управление на МВР или на тел. 112!

Случаят със Зорка е колкото тривиален, толкова и загадъчен. Това е изключително кротка, коректна и вярваща жена, която никога не е имала неприятности от такъв характер. Преди няколко дни жената внезапно се изплашила от нещо, постепенно уплахата преминала в паника. Тя събрала всички възможни ценности – пари, златни накити, нотариален акт за апартамента, изтеглила и възможно най-големият бърз кредит. Брат и Йордан Иванов Спасов забелязал състоянието на сестра си и поискал обяснение, предложил помощ. Зорка отказала да даде всякаква информация, не поискала и помощ – заявила, че сама ще се справи с проблема си. Не посмяла даже да даде обяснение защо се държи така – със знаци дала да се разбере, че я подслушват и не може да говори. После изчезнала. След обявената тревога от близките била обявена за национално издирване. В резултат било установено, че е пресякла българо-румънската граница. Когато Зорка влязла обратно в България, граничната полиция просто и връчила призовка да се яви в Районното управление на МВР в Дупница. Тя приела призовката, но вече четвърти ден я няма. Телефонът и е изключен.

Важно е да се отбележи, че Зорка е оставила болната си майка в апартамента затворена, което автоматично изключва вероятността да е заминала в нормално състояние.

Близките на Зорка Иванова предполагат, че е станала жертва на телефонни измамници, които са я принудили да пътува в качеството си на „муле”. За подобна практика се знае, че в схемата се включват двама души, които се контролират взаимно.