Гайда-кючек!

Деца в детската градина  „Щастливо детство” – Момчилград, изпълниха различни танци

на народите – български, турски, английски, руски и каквито там са ги научили учителките в изпълнение на програмата за интеграция на малцинствата. Възмутен фен на ВМРО, пожелал да остане анонимен, светкавично донесъл в централата, че как е възможно деца да танцуват по турски, какъв скандал! Вестта беше подхваната от ВМРО и депутатът Искрен Веселинов заяви по телевизията, че в района на Момчилград „все по-малко се говори на български”. Там отдавна демокрацията била илюзия, а местното общество било полуфеодално. А директорката на детската градина двайсет години се опазила от уволнение именно защото приела ценностите на ДПС.

Като повод за тези си заключения депутатът използва танцуващите деца в детската градина. Директорката с двайсетгодишен стаж категорично отрече да е оказван върху нея политически натиск, но след този определено политически скандал половината деца не дошли на другия ден.

Похвален успех за ВМРО.

Странно защо ВМРО, пък и другите управляващи държавата патриоти, не обяснят на българите по каква логика буквално всеки ден, без почивен ден, най-гледаните български телевизии ни радват с умопомрачително тъпи турски сериали? Не в шест сутринта и не след полунощ – всеки ден следобед!

Децата в една детска градина изпълнили освен хоро и ръченица, и два турски танца в регион, където мюсюлманското население преобладава, тоест – танцували така, както танцуват родителите им. Дали патриотите очакват, че след това им изпълнение по тия земи ще ги обикнат от все сърце? Дали очакват, че в резултат на, меко казано, непохватното им политическо поведение, мюсюлманите ще хукнат да се интегрират и ДПС ще намали влиянието си?

Ефектът ще бъде толкова очевидно негативен, че човек би си казал, че е търсен…

Танците не подлежат на забрана, затова децата ще продължат да танцуват вкъщи.

Директорката вече ще внимава в изпълнението на програмата за интеграция.

Телевизиите ще продължат да ни интегрират с помощта на тъпите си турски сериали.

ВМРО ще продължи ли да наблюдава детските учителки вместо непоклатимия интеграционен натиск на сериалите?

Лазар Ильов