Несъстояло се интервю

Se non e vero e ben trovato! Измислен репортер разговаря наужким с истински Отговорен другар.

Репортер: - И какво сега, излиза, че някой хвърлил от магистралата бутилка „Молотов”, та подпалил боклуците под моста, а?

Отговорен другар: - Да бе, нещо такова. Ама сега се води следствие и в интерес на разследването, нека, такова, да оставим органите да си свършат работата.

Р. – Добре де, ама нали това е фирма за изкупуване и обработка на вторични суровини… Откъде се взеха боклуците? Дали пък не е сметище това под магистралата?

О.д. – Не бе, как ще е сметище, вторични суровини са… То и името говори, значи суровините възкръсват от пепелта!

Р. – Чакайте сега… Вторичните суровини няма начин да възкръснат, защото са ги изгаряли в ТЕЦа, а не са ги рециклирали… Дали пък не е нещо като полигон за отпадъци на господин Ковачки?

О. д. – Не бе, как ще е полигон, нали ви казвам… Ние отдавна водим дела срещу тия вторични суровини, ама собственикът не ги маха и туйто… Какво да го правим сега! Ама нека органите да си свършат работата.

Р. - Е нали и ние сме органи, па и вие – нали сте Отговорен другар, нека си вършим работата. Ще ми отговорите ли какво търсят тия боклуци под моста на магистралата?

О. д. – Е стига с тия боклуци де… Вторични суровини са!

Р. (нахално) – Ама ги горите тия суровини, нали?

О. д. – Гори ги ТЕЦа, а не ние. И не е наша работа да извозваме боклуци, а на собственика.

Р. – Значи все пак са боклуци. А теренът с боклуците чия собственост е?

О. д. – Нека органите…

Р. – Изключителна държавна собственост е, плюс два метра около магистралата сервитутна площ, нали? Освен това съгласно Закона за пътищата там е абсолютно забранено депонирането на отпадъци. Как ще коментирате?

О. д. – Ние водим дела, какво друго да направим… Собственикът да си отговаря сега. И актове сме му писали, ама той обжалва. Толкова са ни правомощията…

Р. – Ама Вие сте Отговорен другар, моля Ви! Това сметище съществува от години! През цялото време актове ли пишехте по проблема?

О. д. – Еее, нали си говорехме за пожар, за бутилка „Молотов”, вие сега за някакви боклуци… Нали органите трябва да си свършат работата!

Р. – Оставете бутилката на органите. Сега говорим за боклуците, депонирани на държавна и общинска земя, за която отговаряте Вие. Собственикът на фирмата призна за вината си, но заяви, че не само той е виновен. Кого има предвид?

О. д. – Нека не пречим на разследването. Ние водехме дела с тоя собственик, и актове сме му писали.

Р. (много нахално) – Вас ли има предвид?

О. д.  (също нахално) – За пожара ли? Нека разследването… Може и да не е бутилка, може и нещо друго да е!

Р. – Благодаря Ви, бяхте достатъчно изчерпателен. Желая на Вас и на целия Ви екип успех на изборите.