Лоши сме, ама сме кротки!

Първо ги натрупахме тайно, после ги запалихме!

Както се установи, недобросъвестни граждани струпаха пожароопасни материали в района на фирмата за обработка и изкупуване на вторични суровини „Феникс Дупница” ООД, а други, още по-недобросъвестни граждани прелетяха над същите материали със сто и двайсет километра в час, хвърляйки запален предмет. Запаленият предмет, очевидно специално конструиран, за да не угасне от скоростта, се мушна дълбоко в недобросъвестните материали и предизвика огромен пожар. Трябва да кажем и това, че сред недобросъвестните граждани се оказаха и службите от „Балканфарма”, които изхвърляли пластмасовите отпадъци от таблетиращите си машини точно на мястото, където могат да бъдат бомбардирани с пламтящи предмети от гореспоменатите граждани, пикиращи по магистрала „Струма”. Отгоре на всичко изхвърляли и

опасни, потенциално отровни опаковки и вещества,

та евентуално предизвиканият пожар да образува паника и нерви сред мирното население.

Общинската управа – начело с кметове, заместници и други отговорни лица, натоварени с благородната задача да внимават за живота, здравето и спокойствието на кроткия си електорат, самоотвержено посетиха пожара, помирисаха черния дим и след като не го одобриха, изслушаха версията за подлата постъпка на недобросъвестните граждани. Подла и нахална постъпка, защото

продължавала вече много години,

и то толкова тайно, че кметовете, заместниците и другите отговорни лица нищичко не забелязали. Така се натрупали десетки и стотици тонове недобросъвестни отпадъци, които пикиращият подлец от магистралата превърнал в БОВ (бойни отровни вещества).

Сега редно е идеята за недобросъвестните граждани да се експлоатира докрай. Длъжностните лица от Община Дупница трябва да я подхванат и доразвият, след което да включат в предизборната си програма мероприятия по изобличаването и залавянето на недобросъвестни граждани. Пожарникарите от своя страна отново трябва подпишат всички документи как работата на „Феникс Дупница” по съхраняването и пожарната безопасност на опасни материали е ОК, налагайки жестока глоба на недобросъвестните граждани, засега неизвестни.

Изобщо – институциите са заинтересовани да подкрепят спонтанната идея за лошите граждани.

Магистралата малко е пострадала, ама ще я ремонтират, то и без това и беше време.

Всъщност, честно казано, недобросъвестните граждани вече са наказани – след като се надишаха с черен и отровен дим, сега им забраниха да пътуват по магистралата – очевидна с оглед да не направят отново някоя поразия.

С други думи – недобросъвестните сме ние. Щото сме кротки…