В дупнишкия епицентър на едни медии

Сега, братя и сестри, да ви кажа нещо за Дупница,

ама да не ме аплодирате мене, нито да ме псувате. Имайте, прочее, малко търпение, щото трябва да минем през Рим, да видим папата, после да се насладим на елейните слова на една журналистка, пърхаща с крилца около по-първите граждани на татковината, като за целта ще попърха и около папата; това от своя страна ще вдъхнови един луд, който покрай пърхащата журналистка ще се сети и за Дупница. Имайте малко търпение.

И така, премиерът Бойко Борисов нали ходи до Рим, където видя папата, а папата пък го погали по главатта. Това го помните. Обаче прелестната журналистка Валерия Велева забелязала аудиенцията и се изпълнила с благодат, която изляла в репортаж в сайта си „Епицентър“. Благодатният репортаж се казва „Да погледнеш в очите на папата“, но е на свършване, братя и сестри; авторката вече не се гордее с него и можете да го откриете в Гугъл, ако побързате: http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Da-poglednesh-v-ochite-na-papata--/155240/11/0 Нещо като пеперудено-поетичен вариант на Вескомариновата родна полиция, дето ни пазела от закононарушители. Само че там се пееха дитирамби на Цецоу Цветанов, а тука на Бойко Борисов и покрай него –  на папата.

Както я закарахме, никога няма да стигнем до Дупница. Един луд, дето има полезния навик да си води дневник, забелязал тая работа с Валерия Велева, Бойко Борисов и папата, и решил и той да вземе отношение: http://www.reduta.bg/из-делниците-на-един-луд. Ама луд човек, объркал името Валерия с Малария, че и с една друга дума я объркал, дето един старшина му я казал, неприлична дума. Велева твърди, че Бойко и папата били като баща и син, и за някаква химия между тях споменала, а лудият, вместо да се просълзи от пасторалната картинка, той пък споменал Дупница. Нещо дупнишко имало в тая химия. Между Бойко и папата дето имало химия, та нещо дупнишко. Тоест, братя и сестри, лудият очевидно е споменал славния град Дупница, подвеждайки се по фонетиката ли, по семантиката ли, ама някакси не е добре работата. Рачко Пръдлето и той за едното си красно име живей, не е ли тъй? Пък ако ще си говорим за семантика, както е тръгнало, скоро по-голямата част от медиите в България ще станат дупнишки... ама хайде, братя и сестри, нека покажем малко скромност.